Social Media Marketeer

De museumkoepel Nationaal Museum van Wereldculturen - Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde - én Wereldmuseum Rotterdam gaan onder één naam verder: Wereldmuseum. Met de nieuwe naam stellen de musea de gezamenlijke missie, inspireren tot wereldburgerschap, centraal. 

Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven verschillen en zijn veelal cultureel bepaald. De objecten uit onze collectie zijn hier bij uitstek een getuigenis van. Zij laten zien hoe mensen in de hele wereld leven en samenleven, op een manier die zo verschillend en tegelijkertijd ook zo hetzelfde is. Door samen met onze diverse stakeholders en ons even diverse publiek onze collecties te onderzoeken en te duiden en de betekenis ervan te delen, vergroten we het besef van deze onderlinge verbondenheid. Zo begrijpen wij de wereld om ons heen beter en verbreden we onze blik erop. En dragen we bij aan wereldburgerschap: dat is onze missie. 

Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan het maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en een betere organisatie. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers.

In het Wereldmuseum hebben wij per januari ‘24 een vacature voor een: 

Social Media Marketeer (36 uur per week) 

Wie zijn wij?

Het team Digitale Communicatie & Online is onderdeel van de sector Publiek en Partners en verantwoordelijk voor digitale marketinguitingen van de vier museumlocaties. Het team kent een open en collegiale sfeer. Succes wordt met name afgemeten aan merkbekendheid, engagement, online ticketverkoop en bezoekers, open- en click rate en website performance. Je rapporteert aan de teamleider Digitale Communicatie & Online. 

Wat ga je doen?

Als Social Media Marketeer ben je samen met je directe collega verantwoordelijk voor zowel de monitoring als de creatieve werkzaamheden voor social media. Jullie werken nauw samen met elkaar en met de brandmanagers van de musea en vinden het leuk om mee te werken aan verschillende projecten binnen het team. Als duo denk je strategisch na over de doorontwikkelingen van het Wereldmuseum op de social mediakanalen. Hiernaast ben je als contentcreator bezig met het creëren en opmaken van social posts, stories, reels en uitdenken van concepten. Uiteraard is er in je planning ook tijd gereserveerd voor het inplannen en plaatsen van content en social care.  

Jouw werkzaamheden zijn:

 • Creëren, opmaken en inplannen van social media content voor verschillende locaties 
 • Relaties onderhouden met brandmanagers van de verschillende locaties 
 • Doorontwikkelen van de social mediastrategie in samenwerking met je duo-collega  
 • Analyseren van social media content 
 • Meewerken aan teambrede taken voor de online kanalen

Wie ben jij?

Je bent creatief, gestructureerd, proactief en een conceptueel denker. Je vindt het leuk om in een duo samen te werken en je kunt ook goed zelfstandig werken. Je houdt je goed staande binnen een complexe organisatie met veel verschillende stakeholders en vindt het niet erg om soms ook tijdens publieksevenementen buiten kantooruren, 's avonds en in het weekend te werken. Verder vragen we:

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring 
 • Online en social media als hobby; je weet wat er speelt en blijft constant op de hoogte van de trends en ontwikkelingen; 
 • Affiniteit met fotografie en/of videografie en kunt ook zelf editen met bijvoorbeeld Photoshop, InDesign, Premiere Pro; 
 • Gevoel voor tekst in het Nederlands en Engels en bent punctueel; 
 • Interesse in cultuur, actualiteiten en volgt het nieuws rondom thema's zoals: diversiteit, gender, kolonialisme, identiteit en wereldculturen; je begrijpt de culturele gevoeligheid die erbij komt kijken;
 • Kennis van de Rotterdamse cultuurscene (dit is een pré).

Wat bieden wij?

We vragen veel, maar we bieden ook wat.

 • Een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week (in overleg 32 uur) voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. De Museum cao is van toepassing. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen €2963,- bruto per maand en €3763,- bruto per maand (schaal 8), bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering.
 • Een leuke, afwisselende functie met flexwerkplekken op de verschillende locaties.
 • De mogelijkheid om mee te bouwen aan een unieke organisatie, die wat betreft publieksbereik behoort tot de top 10 van de Nederlandse musea.
 • Een dynamische werksfeer met ca. 300 enthousiaste collega's op 4 museumlocaties in Nederland.
 • Toegang voor jou en je directe familie bij het Wereldmuseum in Amsterdam, Berg en Dal, Leiden en Rotterdam.

Heeft bovenstaande nog niet al je vragen beantwoord?

Neem dan contact op voor inhoudelijke vragen met Nyanga Weder, teamleider Digitale Communicatie & Online, via nyanga.weder@wereldculturen.nl of met personeelszaken: personeelszaken@wereldculturen.nl 

Ben jij geïnteresseerd?

Stuur ons uiterlijk 28 november jouw motivatiebrief en je cv via werkenbij.wereldculturen.nl. Als opdracht stuur je ook een aantal tips mee (max 5.) waarmee je aangeeft wat je anders zou doen als je kijkt naar onze huidige social media content (kies voor één locatie van één van de social mediakanalen waarop we actief zijn). 

Kandidaten worden na een briefselectie uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op dinsdag 5 en donderdag 7 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacaturekenmerken